CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün saat 16.00'da AKP genel merkezinde görüşmesi bekleniyor.

Erdoğan’la bugün saat 16:00'da yapacağı görüşme öncesi açıklamalarda bulunan Özel, görüşmede eski New York Büyükelçisi Namık Tan’ın olacağını ve Tan’ın hem görüşmeden önce protokol kurallarını kontrol edeceğini hem de görüşmede not tutacağını söyledi.

DEDAŞ’a karşı çıkan 4 kişi gözaltına alındı DEDAŞ’a karşı çıkan 4 kişi gözaltına alındı

Görüşmenin AKP Genel Merkez’de olacağını belirten Özel, bir süre belirlenmediğini söyledi.

Görüşmede belediye borçları, hak ihlalleri, ekonomik darboğaz, emekli maaşları, AİHM kararları ve dış politikanın ön planda olması bekleniyor. 1 Mayıs'ta Saraçhane'de açıklama yaparak alandan ayrılan Özgür Özel'in, Taksim’in 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmasını da gündeme getirmesi bekleniyor. Erdoğan'ın görüşmede "yeni anayasayı" gündeme getirmesi bekleniyor. Özel' ise “öncelikle mevcut anayasaya uyulması" gerektiğini ifade ediyor.

ESKİ BÜYÜKELÇİ İLE TOPLANTIYA KATILACAK

Görüşmede liderlerin yanı sıra birer eski büyükelçi de katılacak. Özgür Özel'in yanında, eski Washington Büyükelçisi Namık Tan bulunacak. Erdoğan'ın ise görüşmeye kiminle gireceği henüz bilinmiyor.

Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Özel, "1 Mayıs’ı görüşmede açacak mısınız?" sorusuna "Tabii tabii. Ben zaten pazartesi günü Yerlikaya’yı aradığımda, Erdoğan’la 1 Mayıs’tan önce görüşebilseydim, bunun gündem maddem olacağını söylemiştim. Dedim ki, 'Kararınızı gözden geçirmenizi talep ediyorum. Erdoğan’a bunu iletin.' Yerlikaya, bunun olamayacağını söyledi. Üç kez görüştüm Yerlikaya ile. Mesafe alamadık. 31 Mart’ın sonuçlarını değerlendirirken, seçmenin diyalog telkin ettiği ortada. Diyalog mu istiyoruz, gerginlik mi, karar vermek lazım. Bugünkü tablo diyalogdan değil, gerginlikten yana bir tablo. Faydası yok Türkiye’ye" ifadelerini kullandı.

Özel, Erdoğan'la yapacağı görüşmeye ilişkin ise şu bilgileri verdi: "Bana büyükelçimiz Namık Tan eşlik edecek. Protokol ve görüşme düzeni ile devamında not tutulması açısından Cumhurbaşkanı’na da bir büyükelçinin eşlik etmesi bekleniyor. Henüz o ismi bildirmediler." Namık Tan’ın not tutacağını belirten Özel, “Görüşmenin yeri ve saati bildirilirken, “Heyet mi olacak, baş başa mı” dediler. Biz genel başkanın tek geleceğini, Tan’ın protokol gereği eşlik etmek ve not tutmak üzere yanımda bulunmasını arzu ettiğimizi söyledik. Onlar da Cumhurbaşkanı’na aynı düzeyde kimin eşlik edeceğini bize bildirecekler” dedi.

Görüşme için süre verilmediğini söyleyen Özel, görüşmenin AKP Genel Merkez’de olacağını aktardı.

Erdoğan ve Özel, 23 Nisan'da TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonda bir araya gelmişti. Görüşme 15 dakika sürmüştü.  Özel yaptığı açıklamada “Çok uzun yıllardır terk edilmiş birtakım devlet geleneklerinin tekrar Türkiye’ye kazandırmak için son seçimin birinci partisi olarak üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getireceğiz. Hepsini Sayın Erdoğan’la görüşeceğiz. Önceliklendirerek oturacağız, görüşeceğiz. Sonuç alırsak bu diyalog kanalını açık tutacağız.” demişti.

Editör: Selda Manduz