Filistin İçin Bin Genç grubundan 13 kişi sabahın erken saatlerinde yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı. 13 kişinin gözaltına alınmasının, grubun önceki gün Refah'ı bombalayan jetlerin petrolünü sağlayan SOCAR'ı prostesto etmesiyle ilgili olduğu belirtildi.

"SUÇ İSRAİLLE İŞBİRLİĞİDİR"

Filistin İçin Bin Genç grubunun X hesabında yapılan açıklamada "Soykırıma petrol tedariğini kesin dediğimiz Socar eylemimizden sonra bu sabah 10 arkadaşımız şafak operasyonuyla gözaltına alındı!" denildi.

Dayanışma çağrısında bulunulan açıklamada, şu ifadeler de kullanıldı:

" Helal olsun' demek yetmez, şahitsek ses çıkarmak zorundayız. Yüreği Filistinle atan herkesi dayanışmaya, siyonistlerin avukatlığına soyunanlara karşı intifada saflarına çağırıyoruz. Filistinle dayanışmak suç değil, #Suçİsrailleİşbirliğidir"

Daha sonra yapılan açıklama ise gözaltına alınan kişi sayısının 13 olduğu bildirildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"13 arkadaşımız gözaltında mala zarar verme ve konut dokunulmazlığı ihlal suçuyla yargılanıyor. Soykırıma ortak olan kim varsa meşru hedeftir. Siyonist jetlere yakıt sağlayan Socar yüzünden Gazze yerle bir edilmişken, Filistin halkı adına bu kanlı işbirliğinin hesabını sormak suç değil insanlık ödevidir, onurdur!#Suçİsrailleİşbirliğidir"

Aynı hesaptan daha sonra yapılan bir paylaşıma göre, gözaltındaki kadınlar çıplak aramaya maruz bırakıldı.

KARACA: HER ŞEY SERMAYE İÇİN!

İsrail uçaklarına yakıt sağlayan SOCAR protestosu nedeniyle gerçekleştirilen gözaltılara tepki yağdı.

Emek Partisi (EMEP) Milletvekili Sevda Karaca, iktidarın Filistin söylemlerinin hamasi olduğunu belirtti, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi. Karaca şu açıklamayı yaptı:

"İktidarın Filistin için hamasi sözlerinin, döktüğü timsah gözyaşlarının yalanı işte böyle ortaya seriliyor.

Her şey sermaye için!

Türkiye üzerinden, Filistin'deki soykırıma petrol taşıyan SOCAR şirketine dur diyen, petrokimya işçilerine ve sendikalarına çağrı yapan gençlerin onurlu duruşu, gerçekçi çağrıları ve etkili mücadelesi ikiyüzlü iktidarın bam teline basıyor.

Gözaltılar derhal serbest bırakılmalı.

Gençlerin sözünü her yerde büyüteceğiz!"

BAYHAN: ERDOĞAN'IN SAHTE DOSTLUĞUNUN SOMUT BİR ÖRNEĞİ DAHA

EMEP Milletvekili İskender Bayhan da şu açıklamayı yaptı:

"İşte, Beştepe’de Filistin için ağlama törenleri düzenleyen Erdoğan’ın sahte dostluğunun somut bir örneği daha.

Yaptıklarınız ve yaşattıklarınız tek bir şeyi gösteriyor: Hem Filistin halkının hem de işçi ve emekçilerin canı ve kanı pahasına yerli ve yabancı tekellerin çıkarlarının yegane garantörüsünüz.

Gençlerin sözü bizim de sözümüzdür.

İsrail ile sürdürülen tüm ekonomik, askeri ve diplomatik ilişkiler derhal durdurulsun!

Gözaltına alınan gençler serbest bırakılsın! #Suçİsrailleİşbirliğidir"

EMEK GENÇLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Emek Gençliği de Filistin İçin Bin Genç'in açıklamasını paylaşıp, asıl suçun İsrail ile işbirliği olduğunu vurguladı:

İzmir'deki elektrik faciası: İZSU Genel Müdürü ve 6 kişi gözaltına alındı İzmir'deki elektrik faciası: İZSU Genel Müdürü ve 6 kişi gözaltına alındı

"Tek adam iktidarı, sermaye yanlısı politikalarına karşı ses çıkaran insanlar üzerindeki baskıyı her geçen gün arttırıyor.

Bu sabah da, Filistin'deki soykırımın en büyük iş birlikçilerinden olan SOCAR petrol şirketi önünde eylem yapan arkadaşlarımızın gözaltına alındığını öğrendik.

Filistin'le ticareti kes demek değil, #Suçİsrailleİşbirliğidir"

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi-SOCAR'ın İstanbul'daki binası önünde eylem yapan Filistin için Bin Genç grubu, geçtiğimiz cuma günü, İsrail' petrol sağlayan şirkete kırmızı boyalar fırlatarak protesto gerçekleştirmişti. Eylemdekilerden bir kısmı kapıyı zorlayarak Filistin bayraklarıyla binaya da girmişti. Grup, "Refah'ı bombalayan jetlerin petrolünü sağlayan SOCAR'dan Filistin halkı adına hesap sormaya geldik" açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: Evrensel

Editör: Selda Manduz