Gezi direnişinde 11 sene önce sokakta linç edilerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz Eskişehir’de vurulduğu sokakta anıldı. Açıklamaya siyasi parti temsilcileri, kitle örgütleri ve sendikalar katıldı.

Yeniden yargılama talebi reddedilen Osman Kavala’dan açıklama Yeniden yargılama talebi reddedilen Osman Kavala’dan açıklama

Açıklamayı Eğitim Sen Şube Başkanı Sertaç Durdu okudu. Başta Ali İsmail Korkmaz olmak üzere Gezi’de kaybedilen yurttaşları anarak söze başlayan Durdu, “Onlara sözümüz var onların hayal ettiği güzel günler gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugün Ali İsmail Korkmaz’ın yaşamını yitirmesine sebep olan vahşetin yaşandığı sokaktayız. 11 yıl önce bir fırında çalışanlarla birlikte, insanların yaşamını korumakla görevli olan polisler daha 19 yaşında bir genci katlettiler bu sokakta” dedi.

İktidarın zorbalığına boyun eğmeyeceklerini ifade eden Durdu, Gezi davasında ceza alanların da hakkını savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Durdu “Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek” şiiri ve “Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünyayı hep birlikte kuracağız. Katillerden ve talimatı verenlerden hesap sormaya devam edeceğiz” sözleriyle açıklamayı sonlandırdı. Ali İsmail Kokrmaz'ın annesi Emel Korkmaz da söz alarak, “Burada Ali'nin darbına şahit olanların acaba vicdanı rahat mı? Buraya her geldiğimde 'Vurmayın, öldüm' cümleleri aklıma geliyor. Ali İsmail bugün aramızda yok ama yüzlerce Ali İsmail var; binlerce annesi, kardeşi var. Ali İsmail'i sahiplendiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Evrensel

Editör: Selda Manduz