Filistin Sağlık Bakanlığı yayınladığı açıklamada 195 gündür İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden insan sayısını 33 bin 970 olarak açıkladı.

Açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 71 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 106 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. 

İsrail ordusunun saldırıları ile ilgili BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi yaptığı açıklamada " Gazze'de her 10 dakikada bir çocuk yaralanıyor ya da ölüyor." denildi.

Sınır hattında karşılıklı saldırılar: 2 asker yaralandı, İsrail Lübnan'ı vurdu Sınır hattında karşılıklı saldırılar: 2 asker yaralandı, İsrail Lübnan'ı vurdu

UNICEF Gazze'de ölenlerin 13 bin 800 den fazlasının çocuk olduğunu açıkladı.

Küresel çapta sağlık ve çocuk komisyonları İsrail'in orantıyı kaybeden aşırı şiddetine hukuki anlamda dava ile karşılık verileceğini söylüyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik süren ambargosu nedeni ile kadın ve çocuklar ihtiyaçları olan yardım mazemelerine ulaşamıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tüm dünyadan ilaç isteyen bir açıklama yayınladı.

Editör: Kemal Ural